Hadsten Bio

Foreningen Hadsten Bio
   

Foreningen Hadsten Bio blev stiftet d. 23. Oktober 2008 på en stiftende generalforsamling med deltagelse af de frivillige kræfter der er med til at drive biografen. Foreningens formål er at varetage driften af Hadsten Bio, som sker fra adressen Nørregade 6 i Hadsten i lokaler vi lejer af Favrskov Kommune.

Foreningen består af medlemmer, som alle er aktive frivillige i driften af Hadsten Bio enten som operatører eller som kiosk/billetsælgere. Foreningens medlemmer har iblandt sig valgt 7 personer til at varetage foreningens interesser i bestyrelsen for Hadsten Bio. Idag er følgende medlem/suppleant i bestyrelsen:

Formand: Anne Kragesand Hansen
Næstformand: Lars Kristensen
Medlem: Palle Lindkvist
Medlem: Lone Margrethe Carstens
Medlem: Brian Mønster Nielsen
Suppleant: Christian Hatt Pedersen

Vagter med visning af film og salg af billetter og kioskvarer varetages af ulønnede frivillige.

I salen er der 112 behagelige stole med justerbar ryglæn. Der er ligeledes masser af benplads. På 9. række er der plads til 1 kørestol som kan køres direkte ind fra gaden.


Handicapfaciliteter i Hadsten Bio

Hadsten Bio blev ved ombygningen i 2007 indrettet således at vi i dag tilbyder de bedst mulige handicapfaciliteter til vores publikum:

Yderdøren åbner automatisk ved et let tryk på kontakten til højre for døren. Bredden er samtidig tilpasset så kørestole har let adgang til foyer og kiosk-og billetsalg.

Bredden på alle døre i biografen er tilpasset kørestolsbrugere for at sikre lettere adgang til foyerområde, biografsal og toiletter.
Der er indrettet handicap venligt toilet efter foreskrifter fra Dansk Handicap Råd for så vidt angår højde på vask og toilet, rumstørrelse og adgangsforhold.

Adgang til biografsalen for kørestolsbrugere foregår enten via den almindelige ind/udgang hvor kørestolen kan placeres på gulvarealet ved 1. Række – eller via sidedøren i modsatte side af salen.
Adgang til sidedøren sker via flisegang udvendig langs bygningens venstre side.
I Hadsten Bio har vi plads til en kørestol på 9.rk hvilket er blandt salens bedste pladser. Endvidere sikrer indgang via sidedøren let og niveaufri adgang til salen og biografens filmoplevelser.

Bestilling af plads til kørestolsbrugere på 9. Række kan ske telefonisk på 86 98 01 70.

Hadsten Bio er indrettet med teleslynge som tilgodeser brugere af høreapparater. Sæt blot apparatet på ”teleslynge” for at opnå en optimal lydoplevelse i vores biografsal.
Ligeledes har vi installeret systemet "SubReader" der via en app på mobiltelefon kan oplæse undertekster på filmene.

Info om teknikken

Billedet leveres af en Barco DP-2K projector og en Doremi Cinema Server.
Vores 3D udstyr er af typen XpanD som giver et af markedets bedste 3D oplevelser. Brillerne er specielle aktive briller udviklet til brug i biografer. Brillerne er ikke engangsbriller og ender derfor ikke i skraldespanden efter forestillingen, men vaskes og genbruges til næste forestilling.

Dolby 7.1 lyden leveres via en Dolby CP750 Film Sound Processor til 18 højtalere som er placeret henholdsvis bag lærredet, på sidevæggene og på bagvæggen.

Vi har mulighed for at tilslutte diverse AV udstyr således at sal og lærred kan benyttes til eks. produktpræsentationer eller møder.

Klik her for at skrive til os