Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Gladiator - EVENT HADSTEN BIO
Covid-19 information Vi må i øjeblikket kun anvende 65 ud af vores 112 pladser, dette betyder at selvom du kan se mange grønne pladser, er det ikke sikkert du kan få det ønskede antal billetter. Kun køb er muligt via hjemmesiden.
Gladiator - EVENT HADSTEN BIO

Gladiator - EVENT HADSTEN BIO

Denne eftermiddag er der et helt og aldeles eksklusivt event i Hadsten Bio!!

Vi fejrer - lidt forsinket – at det er 20 år siden "Gladiator" havde premiere – og i den anledning kan vi med stor stolthed byde velkommen til Sven-Ole Thorsen, der spiller den prisvindende rolle som "Tigris" i Ridley Scott´s Oscar-vindende mesterværk.
"Gladiator" var i 2000 en tilbagevenden til genren ”sværd og sandal”, og det i en produktionsstørrelse, man ikke havde set siden Hollywoods ovenud pompøse produktioner tilbage i 1950 og 1960’erne - film som "Ben Hur" (1959), Stanley Kubrick’s "Spartacus" (1960) og "The Fall of the Roman Empire" (1964).

Men et budget på over 120 millioner dollars, stod instruktør Ridley Scott i spidsen af en imponerende rollebesætning bestående af garvede legender som Derek Jacobi, Richard Harris og Oliver Reed, og (dengang) nye kræfter som Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Djimon Hounsou og vores egen Connie Nielsen. Der blev gjort brug af flere tusinde statister og adskellige hundrede arbejdende i produktionen, ligesom der blev bygget storslåede scenografier i naturlig størrelse på sets i England, Malta og Marocco. Man så virkelig Hollywood vende tilbage til fortidens pomp og pagt.

Og denne eftermiddag får vi besøg af en person, der har en rolle i denne storslåede film. Vi glæder os utrolig meget til at kunne byde velkommen til det virkelige Hollywood, og sige hej til en fantastisk, og utrolig sympatisk personlighed.

Sven-Ole Thorsen blev allerede tilbage i 1970’erne et ikon i Danmark, da han brød igennem som super-atlet, ved at vinde flere konkurrencer i styrkeløft og karate. I den verden udviklede han et nært venskab med dengang Mr. Universe, Arnold Schwarzenegger. Et venskab der holder den dag i dag.
Da Schwarzenegger brød igennem i Hollywood, tog han Sven-Ole med, og ved hårdt arbejde og målrettethed, skabte Sven-Ole sig en iøjenfalende karriere som stærk mand og stuntman, der skulle vare mere end 20 år.
Sven-Ole har medvirket i tæt på 100 film. Han har lavet utallige med vennen Arnold Schwarzenegger, men listen tæller stjerner som Kurt Russell, Clint Eastwood, Sean Connery, Don Johnson, Mickey Rourke, Mel Gibson, Jean Claude Van Damme, Sharon Stone, Gene Hackman, Antonio Banderas, Ben Affleck, og mange, mange flere…
Og instruktører som Robert Fleicher, Richard Donner, John McTiernan, Walter Hill, Ivan Reitman, James Cameron, John Woo, Steven Seagal, Sam Raimi, Peter Hyams, Barry Levinson, Peter Berg, og mange flere…
Men Sven-Ole er personligt mest stolt af hans rolle i netop Ridley Scott’s "Gladiator". Han har en central rolle som den ubesejrede gladiator, "Tigris", der møder hovedpersonen, generalen Maximux (Russell Crowe), i en prisvindende kampscene i Colosseum i Rom, hvor der bruges levende tigre. Sven-Ole Thorsen blev sammen med Russell Crowes stunt-double, Stuart Clark, og dyretæmmer Randy Miller tildelt to World Stunt Awards,en såkaldt "Taurus", i kategorierne Best Fight og Best Work with an Animal.

Sven-Ole vil være i vores biograf hele eftermiddagen, så der vil være oplagt mulighed for at købe et signeret eksemplar af Sven-Ole Thorsens anmelderroste bog "Stærk mand i Hollywood", og selvfølgelig få signeret sine egne memorabilia og samler-objekter.
Der vil også være besøg af mediebibliotekar på Esbjerg Bibliotek, Jacob Krogsøe. Jacob er Cand. Mag. i Filmvidenskab, og han vil holde et oplæg til "Gladiator".

Jacob vil derefter være styrmanden i en Q & A med Sven-Ole Thorsen, hvor også publikum får mulighed til at stille spørgsmål, og få insider-historier og anekdoter om hvordan det var at medvirke i en af filmhistoriens største produktioner. Og der er rigeligt at snakke om, for produktionen af "Gladiator" forløb bestemt ikke uden problemer. Et aldrig færdigt-skrevet manuskript, en presset Russel Crowe, der skreg af folk og løb af settet i tide og utide, samt en af hovedrollerne der dør inden optagelserne er færdiggjorte, er nogle af de udfordringer, der var ved at sætte en pind i hjulet på den store Hollywood-maskine. For Sven-Ole Thorsen selv, var det ligeledes en ekstrem prøvelse. Han måtte kæmpe hårdt for at lande rollen, og under de tre ugers optagelse i Malta, blev han fysisk og psykisk testet til det yderste.

Men mesteren Ridley Scott kom i den grad i mål. "Gladiator" blev nomineret til 12 Oscars, hvor den vandt 5, herunder Årets Bedste Film og Årets Mandlige Hovedrolle til Russell Crowe.

Det skal blive en sand nydelse at få dette visuelt overlegne og æstetisk smukke historiske action-drama og på det store lærred, og få Hans Zimmers banebrydende musik blæsende igennem hele salen.

Denne eftermiddag viser vi den originale Theatrical Version, som var, og er, instruktør Ridley Scotts foretrukne.

En helt igennem glamourøs dag for vores lille biograf!

WE WHO ARE ABOUT TO DIE, SALUTE YOU!

OBS! Følg med på biografens hjemmeside hvilke COVID-19 restriktioner vi er underlagt at følge!