Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Man on Fire - Event Hadsten Bio
- med oplæg af Peder Pedersen
Man on Fire - Event Hadsten Bio

Man on Fire - Event Hadsten Bio

Med oplæg af Peder Pedersen
 
Denne aften, den 21. juni 2024, ville Tony Scott have fyldt 80 år. Desværre mistede film-verdenen i 2012 en af historiens mest visionære, energiske og nytænkende instruktører.
 
I Hadsten Bio vil vi markere Tonys fødselsdag med en sær-visning af ”Man on Fire”, og hvor der er introduktion af filminstruktør Peder Pedersen.
 
Tony Scotts karriere eksploderede i 1986 med ”TOP GUN”, og hans uovertrufne visionære stil, der altid var i udvikling, skulle hele tiden redefinere, og har sat et markant præg på cinema, og været en stor inspiration for mange filmskabere.
 
Med film som ”Revenge” (1990), ”Days of Thunder” (1990), ”The Last Boyscout” (1991), “True Romance” (1993), “Fjenden i dybet” (1995), “Enemy of the State” (1998), “Spy Game” (2001), “Déjà Vu” (2006) og “Unstoppable” (2010), er der stor sandsynlighed for, at de fleste har en eller flere Tony Scott film som yndlingsfilm.
 
”Man on Fire” fra 2004 har i år 20-års jubilæum.
 
Denzel Washington leverer en karriere-definerende præstation som John Creasy, en udbrændt, alkoholiseret CIA SAD/SOG officer, der modvilligt tager et job som bodyguard for en pige i en rig familie i Mexico City. Den 9-årig Pita, knytter sig straks til Creasy, da hendes forældre har travlt med at føre et andet liv end være far og mor. Creasy forsøger at holde hende på afstand, men pigen trænger igennem, og Creasys lyst til livet vender tilbage. Så da Pita kidnappes, sender dette Creasy tilbage i mørket, og han går på en døds-mission, hvor han uden nåde går efter alle der har været involveret i kidnapningen.
 
”Man on Fire” er en af Tony Scotts mere mørke film, hård og dyster, men meget personlig og reflekterende. Få skuespillere kunne som Denzel Washington illustrere sådan en episk rejse fra mørke til lys og tilbage til mørke. Og skuespillet mellem ham og den unge Dakota Fanning, der spiller Pita, er aldeles unikt og uforglemmeligt.

I hans oplæg vil Peder Pedersen fortælle om, hvorfor ”Man on Fire” var så personlig for Tony Scott, og komme med baggrundshistorie og anekdoter om tilblivelsen og produktionen af filmen. Han vil desuden med billeder og klip tegne et portræt af en filmskaber, som personligt er en af Peder Pedersens absolut favorit-instruktører, og som er voldsomt savnet.
 
I Hadsten Bio starter vi kl. 18:30. 
 
Foredrag af Peder Pedersen forventes at tage ca. 30 minutter. 
 
Herefter mindre pause. 
 
Spilletiden for ”Man on Fire” er 146 min. 
 
Billetprisen er inkl. både foredrag og film.

En helt utrolig film-aften, hvor vi markerer både en 80-års fødselsdag og et 20-års jubilæum.

Lidt om aftens oplægsholder: 
 
Peder Pedersen er født og opvokset i Randers. Gennem 1980’erne og frem til starten af 1990’erne kastede Peder sig over amatør-filmproduktioner med varulve- og zombier. Snart var Peder i landets aviser, og i Troldspejlet, hvor han fortalte om make-up artisteri og kærlighed til genrefilm. Den dag i dag er han i sci-fi og horror-kredse nærmest en legende, da han er redaktør af det legendariske magasin INFERNO. 
 
Peders store gennembrud kom sidst i 1990’erne med musikvideoen ”Barbie Girl” med pop-bandet AQUA. Siden har Peder Pedersen instrueret over 60 musikvideoer for bands som The Raveonettes, Ulige Numre, Minds of 99 og Powersolo. Han har også instrueret mere end 1.500 danske og udenlandske reklamefilm, samt efterhånden utallige animerede produktioner for LEGO. Han har lavet 2 sæsoner af Troldspejlet sammen med Jakob Stegelmann, og de seneste år har han arbejdet med selveste Viggo Mortensen i dennes første to film som instruktør. ”Falling” (2020), hvor Peder Pedersen er krediteret som Associate Producer, og havde en kæmpe rolle i filmens post-produktion, og ”The Dead Don’t Hurt”, der forventes at få dansk premiere senere i år, og hvor Peder er filmens klipper.
 
Han er lige nu ved at ligge sidste hånd på hans første spillefilm som instruktør, ”Englebørn”. En dansk uafhænigt produceret spøgelsesgyser med norske Agnes Born i hovedrollen.
 
Peder Pedersen har tidligere holdt fantastiske oplæg til film i Hadsten Bio, og vi er meget begejstrede over han igen kommer på besøg.