Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


The Fly - Event Hadsten Bio
Event
The Fly - Event Hadsten Bio

The Fly - Event Hadsten Bio

Det er fredag den 13.!

Og vi har et special gyser-event på programmet!

Vi viser THE FLY fra 1986, og der vil være oplæg af forfatter og genre-ekspert Christian Bogh.

David Cronenberg’s remake af den klassiske THE FLY fra 1958, er i dag selv en gyser-klassiker.

Jeff Goldblum er formidabel som videnskabsmanden Seth Bundle, der har opfundet en teleporteringsmaskine, der selvsagt vil revolutionere verden som vi kender den, med uanede muligheder for at gøre godt for menneskeheden. Denne ønsker han at introducere for verden gennem journalisten Veronica Quaife (Geena Davis), som han straks forelsker sig i (Goldblum og Davis dannede par i virkeligheden dengang). Men i et øjeblik af misforstået kærlighedssorg, teleporterer Bundle sig selv inden maskinen er fuldt afprøvet, og overser, at en flue er kommet ind i maskinen sammen med ham. Maskinen misfortolker data, og laver en gensplejsning mellem Bundle og fluen. Til at starte med giver det tilsyneladende Bundle ufattelig fysisk formåen – men snart begynder både hans krop og sind at forandre sig til noget i stigende grad grusomt og umenneskeligt…

BE AFRAID. BE VERY AFRAID.

Tilbage i 1986 skræmte THE FLY publikummer fra vid og sans, mest af alt på grund af de helt formidable Oscar-vindende make-up effects af Chris Walas og Stephan Dupuis. I gyserverdenen er instruktør David Cronenberg en af de store klassiske mestre med film som THE BROOD (1979), SCANNERS (1981), VIDEODROME (1983) og Stephen King’s THE DEAD ZONE (1983). Mange anser THE FLY som en af hans absolut bedste film. Til trods for det er en remake, er den både intelligent og personligt (om)skrevet med allegori til både sygdom og videnskabelig hybris.

Inden filmen vil aftenens gæst, Christian Bogh, holde en introduktion til aftenens film, der tematisk vil se på ”mad scientists” gennem filmhistorien. Fra Frankenstein til Dr. Jekyll og videre til Seth Brundle. Listen er lang, når talen falder på gale eller måske blot misforståede videnskabsmænd.

Christian Bogh er blandt andet kendt for sine optrædener i Go' Morgen Danmark på TV2, hvor han nørder om alt det lidt mere underlige på film - så som hajer, zombier og dinosaurer . Derudover er han filmanmelder og forfatter til verdens mest komplette fagbog om hajer på film - en bog som også bragte ham ind i den amerikanske dokumentarfilm "Sharksploitation" fra 2023, som er instrueret af den prisbelønnede instruktør og producer Stephen Scarlata.

Kom og se en kult-dyrket klassiker på det store lærred, og få en uforglemmelig fredag den 13.!