Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Falling
Smal Film inkl vin/øl/kaffe/vand
Falling

Falling

Smalle Film i Hadsten Bio er denne mandag blevet til et meget specielt og helt igennem eksklusiv event! Vi er så priviligerede at få besøg fra København af to prominente filmfolk, der begge har medvirket til produktionen af aftenens film.

”Falling” er den dansk-amerikanske internationale filmskuespiller, Viggo Mortensens meget personlige debut som både manuskriptforfatter og instruktør. Han spiller desuden selv hovedrollen som den homoseksuelle John Peterson, der henter sin aldrende far, Willis, til Los Angeles, for at skabe et godt sted for faderens otium. John og Willis har gennem årtier været totalt fremmedgjorte for hinanden. Landmanden Willis holder sig til de konservative dyder og har svært ved at acceptere sin homoseksuelle søn og hans frisindede livsopfattelse. Derudover begynder Willis at vise tegn på demens, og samtidig med, at hans hukommelse forsvinder, bliver der åbnet op for fortidens sår og konflikter. ”Falling” er et intimt drama om familieforhold, fordomme og hukommelse, og filmen har modtaget stor international anerkendelse, og her i Danmark er stjernerne væltet ind over filmen. I rollen som faderen Willis, ses genre-veteranen Lance Henriksen. Henriksen fyldte i 2020 80 år, og der er generel enighed om, at rollen som den demens-ramte Willis, er karrierens største præstation.

De to gæster til aftenens arrangement er fotograf Marcel Zyskind og Peder Pedersen, som er filmens Associate Producer.

Marcel Zyskind er en internationalt meget eftertragtet fotograf! Han startede som kamera-operatør på programmer som ”Lykkehjulet” og ”Mandagschancen” og senere på film som Lars Von Triers ”Dancer in the Dark” (2000). Marcels internationale gennembrud som fotograf kom med Michael Winterbottoms "In This World” (2002) og siden har Marcels filmografi kun blevet endnu mere imponerende. Han har arbejdet sammen med instruktører som Jonathan Glazer, Chris Cunningham, Lukas Moodyson og Harmony Korine, og han kan brøste sig af at have haft stjerner som Angelina Jolie, Casey Affleck, Jessica Alba, Kirsten Dunst, Oscar Isaac og naturligvis Viggo Mortensen foran sin linse.

Peder Pedersen er instruktør og alt-mulig-filmmand. I Sci-Fi og horror-kredse, er Peder Pedersen nærmest en legende, da han er grundlægger og chefredaktør af magasinet ”Inferno”. Peder Pedersen har tidligere holdt oplæg til film i Hadsten Bio i forbindelse med særlige visninger af Brian De Palma’s ”The Untouchables” (1987), John Landis’ ”An American Werewolf In London” (1981), Martin Brest’s ”Midnight Run” (1988), Ridley Scott’s ”ALIEN – Director’s Cut”, samt Michael Mann’s ”Thief” (1981).

Begge aftenens gæster har lavet flere produktioner med hinanden, og er venner gennem mange år. Denne mandag aften vil de efter filmen være til rådighed for en Q & A, som bliver styret af Tommy Prang Vonsyld. Her kommer vi ind på, hvordan disse to endte med at blive valgt til produktionen af ”Falling”, og hvordan det var at arbejde med en instruktør under dennes meget personligt vigtige debut.

Der bliver rig mulighed for publikum til at stille spørgsmål til de to gæster.

Vi ser i sandhed frem til en fantastisk aften, med en fantastisk film, og med besøg fra filmens verden, der vil give eksklusive anekdoter og indsigt.